Falusi turizmus

Ada község kiváló lehetőségeket nyújt a falusi turizmus fellendítéséhez. Az idegenforgalmi lehetőségek közé sorolhatjuk a Tájházat a Koós-tanyát és a Szélmalmot.

Lovasvölgy:

http://www.lovasvolgy.com

Tájház:

A tájház arra szolgál, hogy egy helyen, sűrítve mutassa be őseink életformáját, lakberendezését, haszálati tárgyait és kultúrájuk tárgyi emlékeit. Az adai Tájházban is megtekinthetjük hogyan éltek szüleink és nagyszüleink. Láthatunk régi berendezéseket, ruházatot és mindennapi használati tárgyakat is. Mindezek mellett különböző programok közül lehet válogatni (disznótor,fogatos kocsikázás,lovaglás,hagyományos ételek késtítése) melyek a falusi időtöltést még látványosabbá és érdekesebbé varázsolják.

Koós-tanya:

A Koós-tanya Ada község területén fekszik, 10 km-re a várostól, Valkaisoron a Nagy út 13.-as szám alatt. Elősegíti a falusi turizmust és lehetőséget ad egynapos kirándulások megszervezésére, gazdag tartalmakkal iskolások és iskoláskor előtti intézmények
számára, mint például: reggeli készítése tábortűz mellett, kismúzeum-látogatás, patkó dobálás, zsákba ugrálás, kötélhúzás, séta a szomszédos szállásra, lovaglás, sétakocsikázás lovas fogattal és régi mesterségek kipróbálása (gölöncsérség, gyapjú munka, szövetfestés, faragás, kosárfonás, gyöngykészítés…). A kirándulások mellett lehetőség van különböző rendezvények megszervezésére is :osztálytalálkozók, születésnapok, lovas programok, íjászat, madarak és állatok megfigyelése a tanyán valamint téli programok: lovas szánkózás, disznótor és jelmezbál.

Szélmalom:

Idegenforgalmi lehetőségnek számít még a völgyparti Szélmalom. Ma már nem működik, de felújították és a belsejében egy kis múzeumot alakítottak ki a látogatók számára, így megtekinthetjük az őrléshez és a működéshez nélkülözhetetlen tárgyakat és szerszámokat.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

tizennégy − 10 =

Facebook
Facebook
SHARE