Adica

“ADICA” ÜDÜLTETÉSI KÖZVÁLLALAT

Az Adica Üdültetési Közvállalat 1999. január 1-től üzemel ezen a néven. Alapítója Ada Község Képviselő-testülete, kiépítésében befektetőként részt vett az adai I. és II. Helyi Közösség. Rekreációs Központ néven már 1981-ben megépült a lakosság összefogásának köszönhetően. A Tisza folyó mellett, 4 hektáron terül el 1 kilóméterre Ada központjától.

Az elmúlt évtizedek során az üdülőközpontnak több, mint 2 000 000 látogatója volt. Az összes generáció megtalálja a maga számára legmegfelelőbb feltételeket a felüdüléshez és a kikapcsolódáshoz. Az üdülőkozpont három nyitott medencével rendelkezik. Az olimpiai medence az úszás mellett kedvező feltételeket nyújt úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolításához, több nemzetközi verseny is itt kerül megrendezésre. Látogatottság tekintetében nagy népszerűségnek örvend a gyermekmedence, ahol minden csöppség élvezheti a lubickolás örömét,főleg így, hogy 2013 óta egy kis csúszda is fel van szerelve. Egy harmadik medence is a vendégek rendelkezésére áll, a nyugdíjasok és úszni nem tudók medencéje, így az idősebbek számára is biztosított a zavartalan pihenés.2013-ban ide is szereltek egy csúszdát,amely a fiatalok számára még vonzóbbá tette az üdülőközpontot.

Az Adica külön figyelmet szentel a medencék környezetének, ezt igazolják a tiszta járdák, a pompázó virágoskertek, a pázsitos felületek a hűvösben, az egzotikus növényekkel övezett szökőkút, a látogatók pihenésére szolgáló asztalok és padok, a világ minden tájáról ajándékozott kőzetgyűjtemény, és nem utolsó sorban a természetes anyagokból készült gyermekjátékok. A sportolási lehetőségeket illetően az üdülőközpontban lehetőség van strandröplabdázni, asztaliteniszezni, strandfocizni és sakkozni. Mindezek mellett a látogatók a medence területén található kávézókat és éttermeket is felkereshetik.

Az üdölőközpontot rendezett park veszi körül padokkal és asztalokkal, ahol adottak a feltételek a sportolásra és a rekreációra. A legkisebbeket játszótér várja, a sportolni vágyóknak futópálya, kézilabdapálya, futballpálya és teniszpályák állnak rendelkezésre. Több napos tartózkodásra is lehetőség van a medencék szomszédságában található Sportpanzióban.

A felsoroltak eredményeképpen az üdülőközpontot évente 70-75 000 látogató keresi fel. Az elmúlt években egyénileg és csoportosan is érkeztek vendégek a szomszédos és a távolabbi településekről egyaránt, de külföldiek is nagy számban keresik fel az üdülőközpontot, elsősorban Magyarországról, Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Svájcból, sőt, még Kanadából is. A különlegesen szép természeti környezet, a magas színvonalú kiszolgálás, a medencék frissítő vize szavatolja a pihenést, a felüdülést és a kellemes pillanatokat a forró nyári napokon.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

négy × 2 =

Facebook
Facebook
SHARE