Moholi idegenforgalom

Mohol a mai Ada község déli részén és a Tisza mentén húzódik. Területe 68,1 km2, lakоsainak száma kb. 6000. Moholon két egyházközösség létezik,a római-katolikus és a pravoszláv. Mohol rendkívül kedvező földrajzi fekvésű település, minden lehetőség adott a vadász-és halászturizmus, a sport és szabadidő turizmus fellendüléséhez.

Sport és szabadidő turizmus

A moholi strand sekély és homokos partjával egyike a legszebb tiszai strandoknak a környéken. Lehetőség van különféle rekreációs és sporttevékenység végzésére. A strand és sátortábor mellett található a Tiszavirág szabadidőközpont ahol étterem, szálláshely, játszótér, sportpályák (röplabda, kézilabda, kosárlabda, labdarúgó és teniszpálya) találhatók.

Halász és vadász turizmus

A vadász-és halászturizmus nagy hagyományokkal bír és a hazaiak mellett egyre nagyobb számban látogatnak hozzánk külföldi vadászok és horgászok is.Moholnak egy vadászegyesülete van. Mohol és környéke ideális hely a vadászatra,úgy a nagyvadra (leginkább az őzfélékre és rókára),mint az apróvadra (nyúl,fácán,vadkacsa,gerle és fürj). Horgászni a Tiszán és a Budzsákon van lehetőségünk. Moholnak egy sporthorgász egyesülete van.

Rendezvények

– Moholi napok

– CAC Mohol-nemzetközi kutyakiállitás

– Moholi nemzetközi kupa

– Nemzetközi úszómaraton a Tiszán

– Karácsonyi kiállitás és vásár, kézműves vásár

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

19 − kettő =

Facebook
Facebook
SHARE